niedziela, 27 stycznia 2008

ODCINEK5 - WEEKEND - PUDING YORKSHIRE


1 ¼ szklanki mleka
4 jajka
½ łyżeczki soli
Świeżo zmielony pieprz
1 ½ szklanki mąki
1 łyżka stołowa oleju

Nastaw piekarnik na ok. 230°C

Ubij razem mleko, jajka, sól i pieprz. Odstaw na 15 min. i dodaj mąkę. Olej wlej do żaroodpornego naczynia i wstaw je do piekarnika na 10 min. Potem do gorącego wlej masę i piecz ok. 20 min., lub do momentu, aż urośnie i będzie złote.

9 komentarzy:

Sylwia pisze...

juhuuuuuuuuuuuuuuu no nareszcie sie doczekałam :) cmok dla Ciebie za ten przepis :) juhuuuuuuuuuuuuuu

Anonimowy pisze...

Podoba mi sie twoj blog, nie moge sie doczekac nastepnych przepisow

Anonimowy pisze...

Podoba mi sie twoj blog, nie moge sie doczekac nastepnych przepisow
buziaczki :*

Anonimowy pisze...

a ja z niecierpliwością czekam na suflet kukurydziany , który nigella robiła (jak mi tos podpowiedział) w 9 odcinku !!!

Anonimowy pisze...

Nigdy nie robiłam pudingu i jeśli można to niech mi ktoś powie z czym ten puding się je?

Mateusz pisze...

O ile dobrze pamiętam to na słodko, gęsta śmietana i miód

Anonimowy pisze...

zupełnie niekoniecznie na słodko. można podac na przykład go gulaszu lub innych wytrawnych dań...

Anonimowy pisze...

Ten pdding podaje się razem z pieczonym rosbefem albo innym mięsem. Pycha !!!

kati.it pisze...

Aż ślinka cieknie, robiłam ten pudding z 6 lat temu, ale dokładnie pamiętam jak smakuje...