
1 ¼ szklanki mleka
4 jajka
½ łyżeczki soli
Świeżo zmielony pieprz
1 ½ szklanki mąki
1 łyżka stołowa oleju
Nastaw piekarnik na ok. 230°C
Ubij razem mleko, jajka, sól i pieprz. Odstaw na 15 min. i dodaj mąkę. Olej wlej do żaroodpornego naczynia i wstaw je do piekarnika na 10 min. Potem do gorącego wlej masę i piecz ok. 20 min., lub do momentu, aż urośnie i będzie złote.
4 jajka
½ łyżeczki soli
Świeżo zmielony pieprz
1 ½ szklanki mąki
1 łyżka stołowa oleju
Nastaw piekarnik na ok. 230°C
Ubij razem mleko, jajka, sól i pieprz. Odstaw na 15 min. i dodaj mąkę. Olej wlej do żaroodpornego naczynia i wstaw je do piekarnika na 10 min. Potem do gorącego wlej masę i piecz ok. 20 min., lub do momentu, aż urośnie i będzie złote.
9 komentarzy:
juhuuuuuuuuuuuuuuu no nareszcie sie doczekałam :) cmok dla Ciebie za ten przepis :) juhuuuuuuuuuuuuuu
Podoba mi sie twoj blog, nie moge sie doczekac nastepnych przepisow
Podoba mi sie twoj blog, nie moge sie doczekac nastepnych przepisow
buziaczki :*
a ja z niecierpliwością czekam na suflet kukurydziany , który nigella robiła (jak mi tos podpowiedział) w 9 odcinku !!!
Nigdy nie robiłam pudingu i jeśli można to niech mi ktoś powie z czym ten puding się je?
O ile dobrze pamiętam to na słodko, gęsta śmietana i miód
zupełnie niekoniecznie na słodko. można podac na przykład go gulaszu lub innych wytrawnych dań...
Ten pdding podaje się razem z pieczonym rosbefem albo innym mięsem. Pycha !!!
Aż ślinka cieknie, robiłam ten pudding z 6 lat temu, ale dokładnie pamiętam jak smakuje...
Prześlij komentarz