środa, 3 października 2007

ODCINEK2 - DLA GOŚCI - GUAKAMOLE


4 dojrzałe awokado,obrane, pokrojone
4 dymki, pokrojone
Sok z 2 limonek
¼ szklanki, posiekanych świeżych liści kolendry

Zmieszaj awokado z dymkami (pognieć widelcem) dodaj soku z limonki, do smaku. Dorzuć część kolendry i rozdziel na 2 miski, wierzch posyp pozostałymi liśćmi. Można podawać z naczosami.

4 komentarze:

Anonimowy pisze...

Czy nie dodaje sie żadnych przypraw, np. soli?

Anonimowy pisze...

Bardzo lubie i czesto przyrzadzam guakamole, i naturalnie nalezy dodac soli i nawet odrobinke pieprzu; bez soli guakamole jest mdle :)

ona pisze...

A ja sobie nie wyobrażam guacamole bez czosnku i ostrej papryczki

Anna Grzelak pisze...

Uwielbiam guacamole, które jest świetną przystawką do wielu dań. W domu przyrządzam je przy użyciu miksera kuchennego https://duka.com/pl/agd/miksery miksując do czasy uzyskania równomiernej konsystencji. Najczęściej pastę podaję z chlebem lub nachos. Polecam każdemu powyższy przepis na guacamole.