niedziela, 27 kwietnia 2008

ODCINEK8 - ŚNIADANIE PRZEZ CAŁY DZIEŃ - DZBANEK KRWAWEJ MARY

1 ⅓ szklanki wódki Chili lub zwykłej wódki z kilkoma kroplami tabasko
Odrobina wytrawnego sherry
2 ½ szklanki schłodzonego soku pomidorowego
Sok z ¼ - ½ cytryny
Sól selerowa
Kilka kropel sosu Worcestershire
Spora szczypta soli morskiej
1 seler


Wszystkie składniki, oprócz selera, wlej do dzbanka. Wymieszaj wszystko selerem, odstaw. Pamiętaj, że Krwawą Mary trzeba wymieszać przed każdym podaniem.

5 komentarzy:

Anonimowy pisze...

a co trzeba zrobić z selerem?czekam na odpowiedź:)

Smacznego! pisze...

No nic ;) mieszasz krwawą mery selerem, a potem wkładasz go do dzbanka, może się je, ale nie wiem ;)

Anonimowy pisze...

seler potrzebny jeest do dekoracjii lub mozna go sobie podgryzac:). Ja kiedys robilam Krwawa Mary-ale tak na oko-i bylo...takie sobie dziwne w smaku. Ktos z Was to robil z tego przepisu?
Haydee

miga pisze...

w knajpkach widziałam że mieszają selerem drink a na końcu go jedzą.

Anonimowy pisze...

Rzeczywiście dziwny w smaku i za dużo alkoholu. Mi nie smakował.