środa, 3 października 2007

ODCINEK1 - SZYBKO I ZDROWO - ZUPA POMIDOROWA


sos lub przecier pomidorowy
woda
ryż bsmati
ser parmezan

Gotuj ryż w wodzie z sosem pomidorowym przez ok. 10 minut. Zupa będzie gotowa, gdy ryż stanie się miękki.

Zupę podaj w miseczkach posypaną świeżo startym parmezanem.

5 komentarzy:

Anonimowy pisze...

do autorki tłumaczeń: ryż basmati nie balsamiczny. to taki tylko drobny szczegól poza tym strona jest cudowna, zwłaszcza poprzednia nigella ucztuje. wielikie dzieki za jej zrobienie

Smacznego! pisze...

zmienilam, kiedys pisalam basmanti,ale na tvnie tlumacza balsamiczny...ja tam sie na ryzu nie znam ;)

Anonimowy pisze...

pisze sie BASMATI a nie BSMANTI!!!

Anonimowy pisze...

totalny niewypał :(

Anonimowy pisze...

Polecam, dodałam jeszcze mleczko kokosowe.