2 szklanki bulionu z kury
Pierś z kurczaka (lub inna dowolna część)
Ok. 126g posiekanego jarmużu
1-2 łyżeczki oliwy z oliwek
112g hiszpańskiej kiełbasy chorizo, pokrojonej w kostkę
1 puszka (ok. 400g) fasoli, odcedzonej
Słodka papryka, do przybrania
W garnku ugotuj bulion, wrzuć kurczaka i gotuj na małym ogniu jeszcze ok. 10 min. (aż nie będzie różowy).
W międzyczasie poszarp i gotuj jarmuż w osolonej wodzie przez ok. 5 min potem odcedź. Na patelni podgrzej oliwę, wrzuć posiekane chorizo i fasolę, pomieszaj wszystko. Dolej kilka łyżek stołowych bulionu.
Ułóż fasolę i chorizo na talerzu lub na płytkiej misce, rzuć na nie jarmuż na to wszystko połóż kurczaka. Bladego kurczaka posyp papryką.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
3 komentarze:
Zrobiliśmy. Co prawda zamiast jarmużu dodaliśmy rukoli, ale i tak bardzo nam smakowało.
Świetne i dobre danie. Zamiast chorizo dobra jest zwykła kiełbasa mocno wędzona. Kurczaka gotowałam 10 minut (bulion trzeba jeszcze posolić). Jarmuż można dostać w Selgrosie (5 zł. duża tacka).
szybka potrawa :) bardzo lubię chorizo :) tylko koniecznie jak już wspomniała koleżanka trzeba bulion dodatkowo osolić :)
polecam :)
kurczaka można zastąpić rybą... tą wersję też warto wypróbować :)
Prześlij komentarz